Humanitarni koncert

U srijedu 3. kolovoza 2016. u 20 sati, održan je humanitarni koncert za Noela Purdu u karmelićanskoj crkvi u Somboru. Organizator koncerta bio je Antun Petrović, a nastupali su:

Zorana Iđuški – dramski sopran, rođena 1993. godine u Somboru. Osnovnu glazbenu školu “Petar Konjović“ u Somboru završila je 2009. godine, a 2013. upisala je Srednju muzičku školu u Beogradu, odsjek solo pjevanje kod prof. Maje Đokić. Nosilac je brojnih odlikovanja, 1. i 2. nagrade na državnom razini.

Astina Bracher – sopran, rođena 1994. godine u Somboru. Prvo glazbeno obrazovanje stječe u Muzičkoj školi “Petar Konjović“ u Somboru, gdje sa sedam godina upisuje odsjek za klavir. Bila je član zbora “Juventus kantat“, u kojemu je otkrila talent i ljubav prema pjevanju. 2012. godine upisuje Srednju muzičku školu, odsjek solo pjevanje, a 2015. kod prof. Vesne Aćimović upisuje solo pjevanje. Nosilac je brojnih međunarodnih nagrada i odlikovanja.

Klavirska pratnja: studenti Kaja Mandić Plavšić i Stefan Jančić iz  Sombora.

Slušatelji su mogli uživati u vrhunskoj izvedbi djela najpoznatijih skladatelja. Na programu su bila djela A. Scarlattija, S. D. Lucasa, J. S. Bacha, A. Vivaldija, W. A. Mozarta, S. Rahmanjinova, G. Verdija, A. Dvoržaka…

Ovim humanitarnim koncertom za Noela prikupljeno je ukupno 50.000 RSD (400 €).

Humanitarna fondacija “Novi Beograd“ prikuplja novčana sredstva za liječenje Noela Purde, koji boluje od porođajne paralize Plexus brachialisa.

Noel je rođen 2011. u Somboru. Na samom rođenju, uslijed komplikacija, oštećeni su mu živci na desnoj ruci, koja je danas potpuno paralizirana i zaostaje u razvoju. Noelu su neophodne dvije operacije ruke u Beču. Na ovoj stranici se može vidjeti koliko je novca još potrebno i kako donirati: http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/178.html

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *