Ulazak u novicijat Karmelskog svjetovnog reda u Somboru

U subotu 29. listopada 2016. godine nakon svete mise u 17,oo h. koju je predslavio o. Stjepan Vidak, na redovitom susretu članova Karmelskog svjetovnog reda u Somboru trojica dotadašnjih kandidata obukla su karmelsko odijelo i započela novicijat tražeći “Božje milosrđe i prijem u odgoj Bratstva Svjetovnog reda bosonogih karmelićana “ .

U ime Crkve i Karmelskog reda o. Zlatko od sv. Josipa, Žuvela, OCD, duhovni asistent Karmelskog svjetovnog reda u Somboru, u novicijat je primio i u škapular obukao kandidate:

Brata Pavla Zubelića – brat Pavle od Maloga Isusa,

Sestru Anu Nagy – s. Ana Marija od Božanskog srca Isusova

Brata Nikolu Knezi – br. Benedikt od Malog Praškog Isusa.

Novicijat je vremenski period kojim se otpočinje život u Redu i teži k tome da novak bolje upozna božanski poziv u Karmelskom svjetovnom redu, da iskusi stil života Reda, a takođe i da se provjere njegove odluke i prikladnosti, kako bi bio u stanju živjeti karmelski način života.

“Škapular je najukusnije ruho, jer je od Majke darovano, koje krasi i duši pomaže da bude rumena tj. puna ljubavi, plava tj. pokorna, zelena tj. puna nade i pouzdanja” – riječi su našeg osnivatelja Karmelskog svjetovnog reda u Somboru, sluge Božjega o. Gerarda Tome Stantića.

Naš Karmelski svjetovni red u Somboru potiče još od 1913. godine i stoga smo vrlo sretni što dobri Bog uz pomoć Duha Svetoga i dalje odabira i zove braću i sestre u naš Red.

Molimo Gospodina da naši novaci rastu u vjeri i molitvi, te da uđu što dublje u život terezijanske karizme i u prijateljstvo i zajedništvo s Gospodinom i Njegovom Majkom Marijom te da da učine svoj život vječnim darom za Boga.

s. Marijana od Kraljice Karmela, priorica OCDS Sombor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *