Priprema za svečane zavjete

„K’o orlu ti se mladost obnavlja“ (Ps 103,5)

U svakoj obitelji najveća su radost djeca. Pa tako je i u redovničkoj obitelj. Svaka zajednica je sretna i radosna kad se javljaju mladi ljudi i kažu: „i mi bi htjeli biti članovi vaše redovničke obitelji!“ Starijim redovnicima to učvršćuje zvanje, jer vide sebe, kada su oni bili mladi i ondašnjim starijim redovnicima oni sami govorili iste riječi. Gledajući sada mlađu subraću ovom žarom u njihovim srcima, sa riječima psalma možemo kazati: „K’o orlu nam se mladost obnavlja“!

Svaki od nas u svojoj duši imao je kao nekakvo „šesto čulo“ što nas je dovelo do „Gore Karmela“. I sada znamo da „svi što nosimo karmelsko odijelo, pozvani smo na molitvu i razmatranje. To je bio i naš početak.“ ali to je i naša današnjica ujedno i naša budućnost: pozvani smo na molitvu i razmatranje – „stari i mladi zajedno“.

U Somborskom Karmelu šest mladića imali su duhovnu pripremu od 4. srpnja do 20. kolovoza za svoje vječne zavjete, po primjeru naših svetih otaca sa gore Karmela. Mjesec dana u „samoći“, potpomognuti sa starijom subraćom preko predavanja, razgovora i molitve, „tražili ovo blago, ovaj dragocjeni biser, o kojem govorimo.“ Iskreno se nadam, da će ovaj žar ostati u njihovim srcima da i oni koji će doći poslije njih mogu, potpomognuti njihovim primjerom, potpuno se posvetiti Bogu i sa tim žarom uspiju zapaliti oganj i u drugim srcima za Isusom na slavu Presvetoga Trojstva u našem svetom redu.

„Uprimo vazda pogled u rad onih svetih proroka od kojih potječemo. Koliko svetaca imamo na nebesima koji su nosili ovo redovničko odijelo! Ufajmo se sa svetom drzovitošću da ćemo s milošću Božjom biti jednom kao i oni.“

Draga naša subraćo: br. Joško od Srca Isusova i Marijina, br. Krešimire Josipe od Muke Kristove, br. Ivane od Božanskog Milosrđa, br. Željko od Srca Isusova i Marijina, br. Nikola od Svete Obitelji i Male Terezije, br. Ivane od Presvetoga Trojstva, pratit ćemo vas sa našim molitvama. Budite čvrsti temelji, na što se može dalje graditi!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *