PRVA PROVINCIJALKA HKP SV. OCA JOSIPA OCDS-a

sestra Marijana od Kraljice Karmela (Karmela Malenic)

U srpnju 2016.godine započelo je osnivanje hrvatske provincije OCDS-a, izrađen je Provincijalni Statut, a u skladu sa Statutom izrađeno je Pravilo i Konstitucije. Prošle 2018. godine u vrijeme svetkovine Gospe Karmelske održala se druga sjednica provincijalnog savjeta OCDS-a u osnutku. Po odobrenju Statuta OCDS HKP sv. Oca Josipa bit će osnovan Provincijalni Savjet kako bi kanonski bila ustanovljena HKP OCDS. Provincijalni Savjet započinje sa svojim radom 19. ožujka 2019. godine.

Prema Statutu, Provincijalna priorica OCDS-a u prve tri godine je s. Marijana od Kraljice Karmela (Karmela Malenić) trenutna priorica somborske zajednice. Sestra Marijana od Kraljice Karmela: rođena je 15.03.1963.g. u Somboru, od oca Andrije i Majke Viktorije rođene Vidaković. Ujak, mamin rođeni brat, Karlo Vidaković,  karmelićanin klerik, umro je i sahranjen u Rimu. Stric, rođeni brat oca, pater Marijan Divić, živi,djeluje i umire u somborskom Karmelu 1982. godine. Marijana je dopisnik časopisa “Otac Gerard – glasilo Vicepostulature za kauzu sluge Božjega”, dopisnik internet stranice www.svjetlo-vjere.com i fb Karmelski Svjetovni red ,urednik oglasne ploče u somborskom Karmelu. Marijana od Kraljice Karmela OCDS udanaJe za Duška Malenića  i majka je četvero djece.

Hod s. Marijane kroz OCDS:

24.04.2005. g. prijava na skupštini OCDS, 30.09.2005. g. primila škapular.

30.09.2006. g. ulazi u novicijat I dobija ime s. Marijana od Kraljice Karmela.

29.09.2007. g. polaže prva obećanja.

2009. g. prvi put birana za tajnicu OCDS  i druga savjetnica

18.09.2010. g. polaže svoja doživotna obećanja.

2012. drugi  izbor za tajnicu  OCDS i savjetnicu OCDS.

03.10.2015. g. polaže doživotne zavjete  i povjerena joj je dužnost priorice  Karmelskog Svjetovnog reda, a na Kapitulu 29.09.2018. godine ponovno je od strane braće i sestara OCDS jednoglasno izabrana za prioricu na mandat od tri godine.

Nošena Duhom  Svetim sestra Marijana ustrajno ide putem vjere, nade i ljubavi te sestrinskom ljubavlju vodi članove OCDS Sombor prema vrhuncima brda Karmel u oazu mira i molitve. Po daru Duha Svetoga nadamo se da će mnogi  vjernici osjetiti poziv da svoj život učine“vječnim darom za Boga“ i pridružiti se našoj zajednici Svjetovnog reda Karmela.“  

„Ko Isusa  slidi , taj je cviće obitelji,  cviće Grada,cviće Države i cilog svemira” riči su našega oca Gerarda.

u molitvi s ljubavlju, 

                      s.Marijana od Kraljice Karmela, pr. OCDS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *