Korizmene duhovne večeri ponedjeljkom, 2019. – 1.

PRVI KORIZMENI PONEDJELJAK

Duhovne-korizmene večeri u organizaciji Duhovnog centra o. Gerarda.

Karmelićani u Somboru i ove godine organiziraju korizmene duhovne večeri svakog ponedjeljka u 19. 30 sati., u prostorijama Humanitarnog udruženja Nijemaca  “St. Gerhard”.

Središnja tema korizmenih predavanja je: “Poziv na svetost”. Ove će godine predavači kroz korizmene večeri ponedjeljkom obrađivati Apostolsku pobudnicu pape Franje pod imenom “Gaudete et Exsultate”- Radujte se i kličite! Papa nam želi ovom pobudnicom nanovo uputiti poziv na svetost, nastojeći ga ucijepiti u naše vrijeme sa svim njegovim rizicima, izazovima i prilikama.

Prvu korizmenu večer otvorio je karmelićanin o. Zlatko Žuvela sa temom: “Borba, budnost i razlučivanje”.  Kršćanski život je stalna borba, trebamo snagu i hrabrost kako bi se oduprijeli đavolskim napastima i hrabro navijestili radost evanđelja.  Svijet se nalazi na prekretnici u dramatičnom vremenu pod vlašću Zloga. Borba je od početka svijeta i trajati će po Gospodinovoj riječi sve do posljednjeg dana. Papa Franjo nas upozorava kako ne smijemo zamišljati đavla kao mit, predodžbu, simbol, lik ili ideju-ono je zlo biće koje je izopačeno i druge izopačuje. On nas truje otrovom mržnje, tuge, zavisti i poroka. Borba i budnost su imperativ, a Bog nam daje moćna duhovna oružja za hrabru borbu: Vjeru, euharistiju, sakrament ispovijedi, djela ljubavi, misionarski rad, zajedništvo, rast u ljubavi, i mnoga druga. Kako na putu duhovne preobrazbe ne bi pali u iskvareno stanje papa nam govori o razlućivanju duhova. To je dar za koji kao vjernici trebamo moliti, hitna je potreba razlučivanja jer “svijet” danas sve odobrava, nema kriterija i sve se predstavlja kao valjano i dobro. Zato molimo sve kršćane da ne popuste u razgovoru sa Gospodinom koji nas ljubi i u savjesti ispitati što mi Gospodin govori, jer on je Svjetlo koje nas uvijek potiče na dobro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *