NEDJELJA PEDESETNICE: DUHOVI – OBAVIJESTI

*       Današnjom svetkovinom Duha Svetoga završava Vazmeno vrijeme, pedeset dana od svetkovine Uskrsa. Sutra započinje razdoblje koje se u Crkvi naziva “vrijeme kroz godinu”. U našoj biskupiji i u marijanskim svetištima, u ponedjeljak nakon Duhova svečano se slavi blagdan Blažene Djevice Marije, Majke Crkve. Tako će sutra svete mise u našoj crkvi biti po nedjeljnom rasporedu.

*       Za one koji mole Božanski časoslov, a znamo da ih ima prilično, osobito među članovima Karmelskog svjetovnog reda imamo obavijest da se sutra uzima slavlje Blažene Djevice Marije, jer je blagdan, a nakon njega ide 9 tjedan kroz godinu, psaltir I. tjedna.

*       Sutra započinje mjesec lipanj koji je osobito posvećen pobožnošću prema Presvetom Srcu Isusovu. U prvi petak i u sve dane utecimo se milosrdnom Srcu našega Spasitelja. U prvu subotu preporučit ćemo se zagovoru Bezgrešnog Srca Marijina za nova svećenička i redovnička zvanja.

*       Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinom preporučivali su se i sveci koje spominjemo kroz ovaj tjedan; u srijedu sv. Karlo Lwanga i drugovi, uganski mučenici, u petak, sv. Bonifacije, biskup i mučenik, apostol Njemačke.

*       U slijedeću nedjelju je svetkovina Presvetoga Trojstva. Proštenje na istoimenoj župi u našem gradu.

*       Iako večeras prestaju svibanjske pobožnosti koje smo zajednički prakticirali u crkvi, neka u Vašem osobnom životu ne prestaje svakodnevna molitva krunice, molitva litanija na čast Presvete Bogorodice. Prisjetimo se riječi sv. Pisma. Tko časti majku, sabire blago. Tko časti, iskreno i ponizno Gospodinovu Presvetu Majku Mariju, tko je nastoji nasljedovati u njezinom kreposnom i neporočnom životu taj sabire blago, blago Duha Božjega, Vječnog i najmilijeg gosta i prijatelja duše.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *