JEDANAESTA NEDJELJA “KROZ GODINU”

Danas se spominjemo svetog Elizeja, proroka, učenika proroka Ilije. On je bio ispunjen njegovim duhom i djelovao je u 9. stoljeću prije Krista. Po milosti Božjoj, koja je u njemu snažno djelovala, on je unaprijed svjedočio ono o čemu je govorilo današnje evanđelje čineći mnoge čudesne znakove. Ozdravio je jednog čovjeka od gube i oživio mrtvo dijete. Također, oživljenje mrtvoga, nakon što je dotaknuo Elizejeve kosti (2 Kr 13,21), svjedoči o vjeri u čudotvornu moć relikvija Božjih ugodnika. Štovanjem sv. Ilije i sv. Elizeja Karmelski red želi sačuvati spomen na djela velikih proroka zbog njihove prisutnosti na gori Karmelu.

Također, danas je spomendan i jedne klauzurne karmelićanke, bl. Marije Candide od Euharistije. I ona je izgrađivala druge nastojanjem oko svetosti života i osobito pobožnošću prema Presvetoj Euharistiji.

Ovim divnim likovima iz povijesti Karmelskog reda pridružuje se sluga Božji o. Gerard Tomo Stantić. Približava se proslava 64-te obljetnice njegova prelaska u vječnost. Stoga će, počevši od sutra, 15. lipnja, večernje svete mise na hrvatskom jeziku biti pjevane s prigodnom propovijedi. Povodom ovih dana Gerardova iz tiska je izašao novi broj glasila Vicepostulature kojega srdačno preporučujemo vjernicima na čitanje.

U petak, 19. lipnja, svetkovina je Presvetog Srca Isusova koju ćemo obilježiti svetim misama u 10:30 h. na hrvatskom i u 18:30 h. na mađarskom jeziku.

Dan iza, u subotu, 20. lipnja, blagdan je Prečistog Srca Blažene Djevice Marije. To je drugotni zaštitnik subotičke biskupije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *