DVADESET I DRUGA NEDJELJA “KROZ GODINU” ◦ OBAVIJESTI

* U prvom danu mjeseca rujna, a to je ove godine utorak, spominjemo se svete Terezije Margarete od Presvetog Srca Isusova (Redi), djevice, redovnice, klauzurne karmelićanke iz Firence.

* U četvrtak, 3. rujna spomendan je svetog Grgura Velikog, pape i crkvenog naučitelja. Nazvan je “Veliki” jer je bio velik u poniznosti, mudrosti, svetosti i razboritosti s kojom je upravljao Crkvom kroz 14. godina svoga pontifikata. Uredio je i crkveno pjevanje koje je po njemu nazvano “gregorijansko”.

* Mnogo gregorijanskih napjeva koristimo i prilikom klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Toga 3. rujna nastavljamo s našim nizom Euharistijskog klanjanja četvrtkom. 

* Petak, 4. rujna prvi je u mjesecu stoga ćemo ga obilježiti pobožnošću prema Presvetom Srcu Isusovu, a sutradan, u prvu subotu, preporučit ćemo se Bezgrešnom Srcu Marijinom, moleći i za nova svećenička i redovnička zvanja za naš Red i sveopću Crkvu.

* U tu istu subotu spomendan je svete Majke Terezije iz Kalkute.

* Slijedeća je nedjelja Dvadeset i treća “kroz godinu”. Nakon svetih misa prikupljaju se prilozi vjernika za školovanje svećeničkih kandidata. 

* Stigao je novi broj “Zvonika” mjesečnika koji nam donosi mnogo informacija o događanjima na području Subotičke biskupije i sveopće Crkve, te također niz poučnih tekstova koji nam koriste za izgrađivanje naše zajedničke vjere. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *