DVADESET I TREĆA NEDJELJA “KROZ GODINU” – OBAVIJESTI

◦ Kako smo najavili prošle nedjelje, danas se nakon svetih misa organizira prikupljanje sredstava za školovanje svećeničkih kandidata. Za ostvarenje dobrog svećeničkog poziva potrebno je puno molitve i žrtve.
◦ Primjer jednog takvog učenog i hrabrog svjedočenja svećeničkog poziva imamo u svetom Marku Križevčaninu, prezbiteru i mučeniku, svecu hrvatskog naroda koji se po cijenu života nije htio odreći zajedništva s Katoličkom crkvom. Sa svojim drugovima biva pogubljen 1619 g. na području današnje Slovačke. Njegov spomendan obilježit ćemo u ponedjeljak, 7. rujna, svetom misom u 18:30 h.
◦ U utorak, 8. rujna, blagdan je rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa. Taj dan imat ćemo svete mise u 10:30 i 18:30 sati. Veliki je to blagdan koja se posvuda svečano slavi osobito u marijanskim svetištima.
◦ Euharistijsko klanjanje bit će u redovitom terminu, u četvrtak, nakon večernje svete mise.
◦ U subotu, 12. rujna, još je jedan marijanski blagdan, Presveto Ime Marijino. U župi Bački Brestovac, koja je povjerena na upravu karmelićanima, sveta misa svetkovine biti će u 15. h., a u Karmelu u 18:30 h.
◦ Sa župe Uzvišenja Svetoga Križa u Somboru zamoljeni smo da najavimo proštenje koje će se proslaviti u ponedjeljak, 14. 09. 2020., na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, svetom misom u 18:00 h.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *