TRIDESETA NEDJELJA “KROZ GODINU”

* U srijedu, 28. listopada, blagdan je sv. Šimuna i Jude Tadeja, apostola Gospodinovih, temelja na kojima počiva naša Crkva i naša vjera. Svete mise su u redovnim terminima. 

* U redovitom terminu, četvrtak nakon večernje svete mise, imat ćemo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u trajanju od oko pola sata. 

* U slijedeću nedjelju, 1. studenog, svetkovina je Svih Svetih. Svete mise prijepodne su u 9:00 h. na mađarskom i u 10:30 h. na hrvatskom jeziku. Budući da taj dan mnogi posjećuju groblje podsjećamo na svete mise u crkvi župe Uzvišenja Svetoga Križa na Velikom katoličkom groblju i to na mađarskom jeziku u 16:00 h. te na hrvatskom u 17:00 h. Kod nas neće biti večernje svete mise u 17:00. h.

* Također, svake godine iznova podsjećamo vjernike na posebne milosti koje Crkva pruža po svetkovini Svih Svetih te spomendanu svih vjernih pokojnih, tj. Dušnom Danu i kroz čitav mjesec studeni. Te su milosti vezane uz oproste koji proistječu iz zasluga Sina Božjega, našega Gospodina Isusa Krista, Blažene Djevice Marije i svetaca. Na oglasnoj ploči postavili smo izvadak iz nauka Crkve o tome što su oprosti, koji su uvjeti potrebni da se oni zadobiju i kome se sve mogu primijeniti. Također tu je nauk o posljedicama grijeha, o “vječnoj” ili “vremenitoj” kazni za grijeh. Nemojmo zatvarati oči pred istinama i naukom Božjim. Nemojmo propuštati milosnu priliku popravka vlastita života i priliku pomoći bližnjima koji su napustili ovaj svijet. Briga za spasenje duše, vlastite i tuđe duboko je kršćanska. Imajmo je u sebi.  

* Završetkom mjeseca listopada promijeniti će se termin početka večernje svete mise. Od ponedjeljka  2 studenog ona će počinjati u 17:00 sati. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *