TRIDESET I DRUGA NEDJELJA “KROZ GODINU” OBAVIJESTI

* Po crkvenom kalendaru danas se spominjemo svete Elizabete od Trojstva, klauzurne karmelićanke, sjajne klanjateljice u duhu i istini Božjoj, zatim bl. Ivana Dans Skota, franjevca, oštroumnog naučitelja Crkve zaslužnog za nauk o Bezgrešnom Začeću Blažene Djevice Marije, te bl. Gracije Kotorskog, redovnika augustinijanca, koji se odlikovao velikom pobožnošću prema Euharistijskom Isusu. 

* U ponedjeljak, 9. studenog, blagdan je Posvete Lateranske bazilike, nazvane „majkom i glavom svih crkava Rima i svijeta, u utorak je spomendan svetog Leona Velikog, pape i crkvenog naučitelja, u srijedu svetog Marina Tourskog, biskupa, u četvrtak svetog Astrika, redovnika i biskupa, prvog Kalačkog nadbiskupa.

* U petak 13. studenog, karmelska zajednica ima milost cjelodnevnog klanjanja u ovoj crkvi. Ono započinje nakon jutarnje sv. mise u 8. sati kada će biti izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta i zajedničko klanjanje na mađarskom jeziku. Nakon toga prigoda je za osobnu adoraciju u tišini ovog Božjeg doma sve do 16. sati kada započinje zajedničko klanjanje na hrvatskom jeziku. Poslije klanjanja slijedi sveta misa u 17. sati, na hrvatskom jeziku. 

* Potičemo vas da nastojte doći i darovati Bogu svoje vrijeme, biti s njime, da bi se mudro pripremili za Gozbu Jaganjčevu, tj. vječno zajedništvo s Presvetim Trojstvom, Blaženom Djevicom, svim blaženima i anđelima. 

* U subotu, 14. studenog, blagdan je sv. Nikole Tavelića, redovnika, svećenika i mučenika. Kako je to već običaj taj ćemo blagdan obilježiti pjevanom svetom misom na hrvatskom u 17. sati. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *