TRIDESET I TREĆA NEDJELJA “KROZ GODINU” OBAVIJESTI

* U ovom mjesecu molitve za pokojne, pored svetkovine Svih Svetih i Dušnog dana, mnoge redovničke zajednice obilježavaju posebne dane u kojima se slave Svi Sveti dotičnog reda te Dušni dan. Tako i karmelićani i karmelićanke na današnji dan imaju blagdan Svih Svetih karmelskoga Reda, no on se ove godine zbog prednosti nedjelje, Dana Gospodnjega, izostavlja. Dušni dan karmelskoga reda obilježit ćemo sutra, pored svetih misa u crkvi u redovitim terminima, i svetom misom na Velikom katoličkom groblju u kapelici karmelićana s početkom u 10 sati.  

* Svetu Elizabetu Ugarsku, plemenitu i milosrdnu dušu, zaštitnicu crkvenog karitasa, spominjati ćemo kroz dva dana. Za opću Crkvu i za hrvatsko govorno područje ona se slavi u utorak, 17. studenog, a za mađarsko govorno područje u četvrtak 19. studenog. Tog istog dana 19. studenog karmelićani i karmelićanke spominju se svetog svećenika poljaka Rafaela Kalinowskog. Nakon večernje svete mise slijedi Euharistijsko klanjanje. 

* U subotu, 21. studenog, marijanski je spomendan pod nazivom Prikazanje Blažene Djevice Marije ili u narodu poznatije Gospa od zdravlja. Da bismo svi bili duhovno, moralno i ako je volja Božja fizički zdravi često zazivajmo pomoć Presvete Bogorodice. Neka nas Dobri Bog po njezinu zagovoru obilno blagoslovi. 

* Slijedeća nedjelja je zadnja u crkvenoj godini. Tada se slavi svetkovina Gospodina našega Isusa Krista Kralja svega stvorenja. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *