DRUGA NEDJELJA “KROZ GODINU” – OBAVIJESTI

Na današnji dan spominjemo se sv. Antuna opata ili kako ga često zovu sv. Antuna pustinjaka. On je jedan od najštovanijih svetaca ranog kršćanstva. Velikodušne i pobožne duše odvažio se slijediti Krista u siromaštvu, poslušnosti i čistoći. Izdržao je veliku borbu s đavlima te je tako postao moćni zaštitnik od svakoga zla. Osobito ga štuju stočari, a pomoćnik je u različitim napastima i bolestima. Svetošću života privukao je mnogo učenika i tako postao duhovni otac mnogim dušama koje su tražile njegovu pomoć i savjete ne trnovitom duhovnom putu.

Sutra započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana koja će trajati sve do blagdana obraćenja sv. Pavla apostola. U tom vremenu preporuča se svim vjernicima, pogotovo onima u ovoj sredini kakva je naša, gdje smo najuže povezani s osobama drugih vjeroispovijesti, da svi zajedno molimo Boga kako bi se prevladale razlike i nesloge između kršćanskih crkvi. Iz Evanđelja znamo da je i sam Gospodin molio za jedinstvo svojih učenika. Molitvena osmina ove godine ima za geslo: “Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda (usp. Iv 15,1-17).” 

U utorak, 19. siječnja, te također u srijedu, 20. siječnja, imat ćemo nakon svetih misa pobožnost svetom Josipu prema pismu mons. Slavka Večerina subotičkog biskupa. Kroz čitavu godinu Svetog Josipa bivamo pozvani, s cijelom Crkvom, njegovati čašćenje ovog dragog nam sveca i nasljedovati njegove kreposti. 

U ovom tjednu još ističemo spomendane, u četvrtak, 21. siječnja sv. Agneze, ili sv. Janje, djevice i mučenice, u petak sv. Vinka, đakona i mučenika iz četvrtog stoljeća. 

U četvrtak, nakon večernje svete mise slijedi Euharistijsko klanjanje. 

Iako je božićno vrijeme zvanično prošlo ipak se sve do blagdana Prikazanja Gospodinova ili Svijećnice u liturgiji mogu koristiti pojedine božićne pjesme. Tako i mi činimo kako bi se trajno prisjećali velikih milosti svjetlosti, mira, radosti i ljubavi koje nam donosi svetkovina rođenja Gospodinova. 

Trajno sjećanje na milosti Rođenja Gospodnjega u svojoj duši je njegovao sluga Božji o. Gerard Tomo Stantić. U slijedeću nedjelju ćemo u ovo vrijeme u 10:30 h. prikazati svetu misu za njega i pomoliti se kod njegova groba. Do tada vam preporučamo novi broj glasila Vicepostulature “Otac Gerard” po kojem bolje upoznajemo lik i djelo tog velikog prijatelja Božjega koji se danomice ispunjavao mudrošću Božjom zajedničkim stanovanjem s Učiteljem Bogom. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *