TREĆA NEDJELJA “KROZ GODINU” – OBAVIJESTI

Od blagdana sv. Jeronima, 30. 09. 2019. g., papa Franjo je odredio da se ova Treća nedjelja “kroz godinu” slavi kao Nedjelja Božje riječi. Time se željelo kod svih članova Crkve probuditi svijest o važnosti Svetog pisma za vjernički život, počevši od njegovog odjeka u liturgiji koja nas stavlja u živi i trajni dijalog s Bogom. U skladu s time nastojmo više vremena i pažnje dati Božjoj Riječi u našoj svakodnevnici. 

Danas se po crkvenom kalendaru spominjemo sv. Franje Saleškoga, biskupa i crkvenog naučitelja, a kako je 24-ti u mjesecu prisjetit ćemo se i sluge Božjega o. Gerarda te se pomoliti kod njegova groba.

U ponedjeljak se slavi svetkovina obraćenja sv. Pavla, zaštitnika Subotičke biskupije.

U utorak je spomendan sv. biskupa Timoteja i Tita, a u četvrtak velikog naučitelja Crkve, dominikanca sv. Tome Akvinskog. Od njega, pored velikog blaga kršćanskog nauka, imamo i one sjajne himne koje pjevamo prilikom Euharistijskog klanjanja koje ćemo imati na taj isti dan nakon večernje svete mise. 

Na kraju obavijesti želimo izreći zahvalnost zbog lijepog odaziva na poziv subotičkog biskupa koji je odredio da se na blagdan Krštenja Gospodinova, 10. 01. ove godine organizira prikupljanje sredstava za postradale u potresu u Hrvatskoj. Uz priloge vas vjernika i uz dodatak naše samostanske zajednice u Biskupiju je proslijeđeno 63630,00 dinara. To je ukupan iznos jer je bilo priloga i u drugim valutama. Kako je i pisalo u biskupovom dopisu ta sredstva i druga skupljena po župama Subotičke biskupije bit će poslana biskupiji u Sisku na čijem su se području najviše očitovale štete razornog zemljotresa. Uvijek je dobro imati suosjećanja i ljubavi, te djelotvorno pomagati onima koji su u nevolji. 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *