PRVA KORIZMENA NEDJELJA – OBAVIJESTI

Milosno vrijeme Korizme svake nam godine pruža mogućnost obnove naših duša, u vjeri, nadi i ljubavi. Također, s pomoću Božjom, pruža nam se mogućnost učvršćivanja u Dobru, mogućnost oslobađanja od zla, uklanjanja u prvom redu vlastite zloće, a i zloće drugih. Mnogobrojni su i raznovrsni načini kojima to možemo postići. S molitvom, evanđeoskim odricanjem, dobrim djelima, razmatranjem i posvješćivanjem vjerskih istina. I Karmel u Somboru želi svom tom nastojanju dati doprinos.

Pobožnosti Križnog puta u našoj crkvi su petkom u 17 sati na mađarskom jeziku a nedjeljom u 15 sati na hrvatskom jeziku. Nakon pobožnosti slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi. 

Zbog poznatih okolnosti i ove su godine zapriječene aktivnosti Duhovnog centra o. Gerarda i korizmena predavanja u Humanitarnom udruženju Nijemaca. No, ostaju nam Euharistijska klanjanja četvrtkom nakon večernje svete mise, zatim ponuda duhovne obnove preko web stranice naše Provincije o čemu imate obavijest na ulazu u crkvu i na oglasnoj ploči.

Također tu su i sveta događanja u liturgijskoj crkvenoj godini od kojih za ovaj tjedan izdvajamo: 

  • U ponedjeljak, 22. veljače, (sutra) obilježavamo blagdan učiteljstva naše Crkve. Slavi se katedra sv. Petra apostola. Učiteljstvo Crkve nam je jako bitno da u svojim razmišljanjima o vjeri uvijek budemo na stazama pravovjerja i istine. Sv. mise su u 8 h. na hrvatskom i u 17 h. na mađarskom jeziku.
  • U srijedu, 24. veljače, slavi se blagdan sv. Matije, apostola. Subotička biskupija napravila je stanovitu reformu vlastitog liturgijskog kalendara nastojeći usuglasiti slavlja za hrvatsko i za mađarskog govorno područje. Tako su neka slavlja doživjela pomicanja, kao što je sa blagdanom sv. Matije koji se prije obilježavao na 14-ti svibnja.

Inače, taj isti dan sjetit ćemo se i sluge Božjega o. Gerarda za koga ćemo prikazati svetu misu i nakon nje pomoliti se kod njegova groba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *