SVETKOVINA PRESVETOG TROJSTVA ◦ OBAVIJESTI

U utorak, 1. lipnja, spomendan je sv. Justina, filozofa, mučenika, vjernika laika. On je živio u prvim vremenima kršćanstva i mnogo je pisao u obranu vjere. I danas su potrebni odvažni svjedoci koji će biti pravovjerni promicatelji katoličke i apostolske vjere.

U četvrtak, 3. lipnja, slavimo svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. To je zapovjedni blagdan i svete mise u našoj crkvi su po nedjeljnom rasporedu.

Prvi petak u mjesecu obilježit ćemo pobožnošću prema Presvetom Srcu Isusovu, a spomenimo i to da je čitav mjesec lipanj, zbog svetkovine Presvetog Srca Isusova, koja ove godine dolazi 11. lipnja, posvećen osobitoj ljubavi Isusovoj. 

Prvu subotu u mjesecu obilježit ćemo pobožnošću prema Bezgrešnom Srcu Marijinu, spomendanom sv. Bonifacija, biskupa i mučenika, te molitvom za milost duhovnog poziva.

U nedjelju, 6. lipnja, svete mise prijepodne [9. h. (M) i 10:30 h. (HR)] slavit će se po misnim obrascima i čitanjima od 10. nedjelje kroz crkvenu godinu, a navečer u 17 sati bit će sveta misa svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove, s tijelovskom procesijom na hrvatskom i mađarskom jeziku. 

Pozivamo Vas da dođete i sudjelujete u ovim svetim događanjima. Dostojno sudjelovanje u Žrtvi svete mise među svim je djelima kojima Bogu služimo, najsvetije, najuzvišenije i Bogu najmilije. To je djelo Presvetoga Trojstva i njegove Crkve. Tu uvijek zazivamo milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *